Cum sa eviti cele mai frecvente greseli la spalarea lenjeriei de pat 🪄

Cum sa eviti cele mai frecvente greseli la spalarea lenjeriei de pat 🪄
    Spalarea lenjeriei de pat poate parea o sarcina simpla , dar exista numeroase greseli comune care pot deteriora tesatura , afecta culoarea si scurta durata de viata a lenjeriei . Pentru a mentine lenjeria de pat in cea mai buna forma posibila si a te bucura de un somn confortabil si igienic , in acest blog aveti cele mai comune greseli pe care oamenii le fac atunci cand spala lenjeria de pat si cum sa le evitati . 
1-NU CITESTI ETICHETA DE INTRETINERE : eticheta ofera informatii esentiale despre temperatura de spalare , tipul de detergent recomandat si instructiuni speciale , necesitatea spalarii la mana sau evitarea inalbitorilor . Poti evita citand cu atentie fiecare piesa de lenjerie inainte de a o spala . 

2-SORTAREA INCORECTA A RUFELOR : sortarea incorecta a lenjeriei de pat poate duce la transferul de culori si la uzura excesiva a tesutului . Poti evita asta daca sortezi lenjeria in functie de culoare si tipul de materie . 
3-UTILIZAREA UNEI TEMPERATURI NEPOTRIVITE A APEI : spalarea lenjeriei de pat la o temperatura prea ridicata sau prea scazuta poate afecta calitatea materialului .Poti evita asta verificand eticheta pentru recomandarile de temperatura si ajusteaza setarile masinii la aceiasi temperatura.
4-FOLOSIREA UNEI CANTITATI EXCESIVE DE DETERGENT : prea mult detergent nu numai ca este ineficient , dar poate lasa reziduri pe tesatura , ceea ce poate irita pielea si poate reduce capacitatea lenjeriei de a respira . Poti evita asta urmand instructiunile de pe ambalaj si ajusteaza cantitatea in functie de marimea incarcaturii . 
5-SUPRAINCARCAREAMASINII DE SPALA : aceasta nu permite lenjeriei de pat sa se miste liber , ceea ce poate duce la spalare ineficienta si la deteriorarea tesuturilor . Poti evita asta respectand capacitatea maxina de incarcare a masinii de spalat .
6-USCAREA INCORECTA A LENJERIEI DE PAT : daca este o temperatura prea ridicata poate duce la micsorarea materialului si la deteriorarea fibrelor . De asemenea poti evita asta uscand lenjeria de pat la temperaturi moderate , daca este posibil la uscarea naturala .
7-NU SPELI LENJERIA DESTUL DE DES : neglijarea frecventa de spalare a lenjeriei de pat poate duce la acumularea bacterilor , care iti pot  afecta sanatatea . Daca speli lenjeria macar o data pe saptamana poti mentine igiena .
8-DEPOZITATREA INCORECTA A LENJERIEI DE PAT : daca o depozitezi intr-un loc umed sau insuficient aerisit poate duce la depozitatea mucegaiului si la mirosuri neplacute . Poti evita asta daca le pui intr-un loc uscat si bine ventilat .

  Spalarea si intretinerea corecta a lenjeriei de pat sunt esentiale pentru a te bucura de confortul si igiena necesara pentru un somn odihnitor 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!